MAREA FINALÄ - RESTAURARE

Televiziunea Română, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național și Oficiul Național al Monumentelor Istorice desfășoară, cu sprijinul autorităților locale din țară, începând cu luna septembrie, un amplu proiect național dedicat strângerii de fonduri pentru monumentele istorice aflate în  stare de degradare.
Proiectul constă într-o competiție între cele 30 de monumente istorice (palate sau conace boierești, biserici, castele sau situri arheologice de importanță națională) selectate, arbitrul fiind  publicul spectator  care va decide, prin vot, care dintre ele va fi restaurat.
Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul "Restaurare" a prezintat  câte trei monumente dintr-o zonă a țării, urmând ca monumentul care a adunat cele mai multe voturi în fiecare etapa sa intre  în competia finală.

">">Marţi, 1 Decembrie a.c. între orele  21,00- 23,00  va fi difuzată pe programul TVR1 Gala Câştigătorilor, FINALA competiţiei.
Este extrem de important ca toţi cei care iubesc Sighişoara să participe la votul care se va derula in data de 1 decembrie intre orele 8.00 - 23.00.
Monumentul care va avea cele mai multe voturi va fi desemnat câştigător şi va primi întreaga sumă adunată prin televoting în toate etapele competiției.

Acesta va fi 
unul din rarele prilejuri în care, cu un minim efort, putem să ajutăm consistent Cetatea Sighișoara, cea care, fie că suntem localnici sau trecători pe drumurile vacanțelor, ne încântă sufletele.
Cu ani în urmă printr-o campanie similară, intitulată "Dați un leu pentru Ateneu", 
s-a construit, în vreme de criză economică un lăcaș de cultură care a supraviețuit vremurilor. Astăzi, prin eforturile noastre conjugate avem șansa de a dărui șanse Sighișoarei.
Sighișoara merită să câștige această competiție națională nu numai pentru că este "Bijuteria medievală a României" cum a fost recent desemnată de un prestigios organism de turism elevețian, ci și pentru că este o Cetate vie al cărei farmec unic atrage sute de mii de vizitatori anual și, de aceea, e firesc ca toți cei cărora le pasă de soarta zidurilor și monumentelor Cetății, 
sighișoreni sau nu, să punem umărul pentru a o salva.

">Nu uitaţi, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională,  la Televiziunea Naţională se joacă şansa Sighişoarei!

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud