Advent la Sighişoara

„Advent la Sighişoara”

 

Adventul este perioada anului care precede sărbătoarea Crăciunului şi durează aproximativ patru săptămâni. Adventului este o perioadă de aşteptare plină de evlavie şi de bucurie. Adventul este, şi în acest an, o perioadă cu evenimente pastorale de o sensibilitate deosebită care ne pregătesc pentru sărbătoarea Crăciunului.

La Târgul de Sfântul Nicolae, organizat  în colaborare cu Municipiul Sighişoara, în Piaţa Cetăţii în data de 5 decembrie  au  participat ONG-uri, unităţi de învăţământ şi biserici care comercializează obiecte de artizanat, cadouri, dulciuri etc. Atmosfera de sărbătoare a fost creată şi susţinută de grupuri de copii, de vizita Moşului Nicolae, de poveştile pentru copii şi de programul artistic cu muzică de sezon.

 

Marşul luminilor – care se va desfăşura în data de 11 decembrie 2011 - este un punct important al programului de Advent. Cu această ocazie creştini din toate bisericile din Sighişoara sunt invitaţi să se întâlnească pentru a se ruga împreună pentru binele oraşului. În timp ce străbat cetatea cu lumânări aprinse, se opresc la cele trei biserici din cetate şi la primărie unde se fac rugăciuni şi se colindă. Traseul se încheie la Casa de pe Stâncă unde continuă admosfera de sărbătoare şi colinde, participanţii având ocazia să se bucure şi de o băutură caldă şi prăjituri.

Concertul ecumenic are loc în Catedrala Ortodoxă şi cuprinde colinde tradiţionale din culturi diferite, în limbi diferite, unind creştinii în spiritul sărbătorii Crăciunului.La acest eveniment, care va avea loc în data de  20 decembrie a.c. participă coruri ale bisericilor istorice şi neoprotestante din oraş, grupuri vocale ale diverselor ONG-uri şi ansambluri folclorice din zona Sighişoarei.

Prin programul de colinde şi cântece de Crăciun organizatorii speră ca în sufletele oamenilor  să coboare raza de lumină care ne dă credinţă, speranţă şi dragoste.

În perioada 16-17 decembrie, în Parcul Central din Sighişoara va avea loc a patra ediţie a Târgului de produse tradiţionale locale „Slow food”. Ca şi cele anterioare, şi această ediţie este sprijinită de municipalitate prin punerea la dispoziţie a spaţiului de desfăşurare şi asigurarea liniştii şi ordinii publice.

Săptămâna Crăciunului – în perioada 19-23 decembrie Cetatea Sighişoara va răsuna de colinde şi de glasuri vesele de copii. Prin grija municipalităţii şi în colaborare cu Asociaţia Turistică Sighişoara, în Piaţa Cetăţii se va amenaja Orăşelul copiilor cu standuri cu produse tradiţionale iar în fiecare seară vor avea loc spectacole în jurul bradului împodobit.

În această perioadă, care coincide cu ultimele zile de şcoală înaintea vacanţei de iarnă, copiii sunt aşteptaţi la sediul Municipiului Sighişoara pentru a colinda în Sala festivă.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud