Cântăreţul german de origine română Peter Maffay în vizită la Sighişoara

Cântăreţul german de origine română Peter Maffay în vizită la Sighişoara

            Peter Maffay, cântăreţ german de origine română şi figură incontestabilă a industriei muzicii germane, a înfiinţat în  anul 2000 o fundaţie care derulează activităţi de ajutorare a copiilor defavorizaţi din toată lumea. Cu sediul pe insula spaniolă Mallorca, Centrul de ajutorare este o fermă, unde anual în jur de 300 de copii defavorizaţi, beneficiază de un program gratuit de vacanţă în cadrul căruia sunt ajutaţi să facă faţă problemelor pe care le au.

Pentru angajamentul său social, Maffay a fost răsplătit cu Ordinul Crucea de Merit a Republicii Germane, cât şi World Charity Award, precum şi alte distincţii. El a coordonat şi proiecte muzicale interculturale în scop caritabil. Albumele „Begegnungen” („Întâlniri”) I şi II includ duete cu diferiţi artişti internaţionali, precum Cesaria Evora, Ruslana sau Shantel.

            Realizările lui Peter Maffay şi dincolo de muzică sunt însă demne de menţionat, căci cine luptă pentru cauze nobile cu perseverenţa artistului născut cu 61 de ani în urmă îşi pietruieşte drumul cu numele unor contemporani celebri. Episcopul sudafrican Tutu, Shimon Peres, Yussuf Islam, Carlos Santana, Dalai Lama, Angela Merkel sau Papa Benedikt XVI sunt doar câteva dintre marile nume care înoţesc biografia lui Maffay.

Cariera artistului este strâns legată de angajamentul său pentru dreptate socială, ceea ce l-a şi readus, după foarte mulţi de absenţă, în ţara sa natală.

Fundaţia cântăreţului Peter Maffay a inaugurat la Roadeş, în cadrul proiectului „Tabaluga”, o tabără pentru copii defavorizaţi unde aceştia vor învăţa despre meşteşuguri şi despre obiceiurile locului.

Cu ocazia vizitei la Sighişoara din 14 iulie a.c., Peter Maffay i-a propus primarului municipiului, Ioan Dorin Dăneşan, derularea unui proiect asemănător celui de la Roadeş. Astfel, s-a discutat despre posibilitatea creării unui Centru de ajutorare a copiilor defavorizaţi, despre amenajarea unui camping pe Breite şi despre posibilitatea găzduirii la ferma din Spania sau în centrul din Germania a unor copii sighișoreni.

            Cântaretul împreună cu familia sa au fost deosebit de incantati de  Cetatea Sighișoarei  și de împrejurimile orașului dar si de caldura cu care au fost primiti de Primar, motiv pentru care au hotarit ca in luna septembrie sa revina pentru a concretiza proiectele creionate la aceasta prima vizita.

 

 
           
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud