Gânduri la început de an școlar!

" src="../images/stories/primarMAI.jpg" alt="" width="162" height="221" align="left" />            La fiecare nou început de an școlar, fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem elevi, părinți, bunici sau profesori sperăm ca acesta să fie mai bun decât precedenții. Filele întoarse din calendar, ajuns în luna septembrie ne fac să rememorăm primele zile de școală din viața fiecăruia dintre noi, cu emoțiile, sfiala și optimismul pe care cu toții le-am trăit an de an în acest anotimp.           
            Începutul unui nou an școlar, dincolo de momentul festiv și al bucuriei, că o nouă generație de școlari pășește pentru prima dată pragul școlii, ne reamintește că a sosit momentul să urcăm încă o treaptă spre maturitate, spre cunoaștere. Învățătura este mijlocul prin care putem atinge cunoașterea și pentru a realiza acest lucru trebuie depuse eforturi deopotrivă de elevi și profesori, dar cu sprijinul părinților și a întregii societăți.          
Aceste eforturi vor fi încununate de succes datorită noii generații de tineri, formată și pregătită pentru noile examene ale vieții.
          Întreaga perioadă de formare și modelare începe în familie, de unde copiii trebuie să înțeleagă și să se obișnuiască cu dimensiunea educației, care se consolidează ulterior în mod organizat în școală și se continuă toată viața în relațiile interumane. Pentru aceste motive, cu toții, de la copil la părinte, de la dascăli și educatori și, mai departe la autoritățile de stat cu responsabilități în acest domeniu avem datoria ca în ciuda greutăților, care se ivesc de-a lungul timpului să ne îndeplinim misiunea.
 
        Pentru a atinge acest scop, voi, dragi elevi, prin ascultare și receptivitate să fiți dornici de a învăța din știința educatorilor voștri ca să creșteți frumoși și înțelepți. În alt plan, dumneavoastră stimați dascăli sunteți chemați la muncă, o profesie deloc ușoară dar frumoasă, purtând responsabilitatea de a lumina mintea și de a sensibiliza sufletul tinerilor aflați pe băncile școlii. Nu în ultimul rând părinții acestor elevi trebuie să fie preocupați nu doar de grijile materiale, care, e adevărat, ne copleșesc de multe ori, ci să se implice în această muncă de educație într-o strânsă relație cu școala.
 
       Fie ca începutul acestui nou an școlar să fie o zi de sărbătoare și de încredere că toți elevii sighișoreni vor găsi în școală un sprijin, că noul început le va da putere dascălilor să-și asume responsabilitatea nu doar în planul strict didactic ci și personal, că așteptările părinților copiilor își vor găsi împlinirea în realizările acestora, în formarea lor ca oameni cinstiți și demni.
 
      Sunt convins că sunetul clopoțelului pentru noul an școlar 2009-2010 va vesti un an cu succese și rezultate foarte bune la învățătură, care vor face ca numele Sighișoarei să devină cunoscut nu doar ca oraș turistic, ci și datorită oamenilor care locuiesc aici și care fac din orașul nostru, un oraș deosebit.
 
Tuturor mult succes în noul an școlar!

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud