S-au finalizat lucrările de montare a bornelor “Via Transilvanica” pe traseul care străbate municipiul Sighișoara

 

S-au finalizat lucrările de montare a bornelor “Via Transilvanica”

pe traseul care străbate municipiul Sighișoara

 

Miercuri, 29.07.2020, s-au finalizat lucrările de montare a unui număr de 18 borne kilometrice de andezit necesare pentru porțiunea din traseul “Via Transilvanica” care va străbate municipiul Sighișoara. Lucrările au fost efectuate de către Primăria Municipiului Sighișoara, prin intermediul SC EcoservSig SRL.

 În județul Mureș traseul parcurge 15 unități administrative-teritoriale, respectiv Daneș, Apold, Albești, Sighișoara, Saschiz, Vânători, Sovata, Eremitu, Chiheru de Jos, Ibănești, Hodac, Gurghiu, Solovăstru, Ideciu de Jos, Brâncovenești.

Tot în decursul zilei de ieri, în orașul Sovata a avut loc inaugurarea tronsonului din județul Mureș, din proiectul Via Transilvanica. Evenimentul a sărbătorit finalizarea celor 160 km noi din județul Mureș, care vin în completarea celor 400 km existenți deja.

La inaugararea tronsonului au participat ambasadorul Regatului Marii Britanii la București, Excelența Sa, dl. Andrew James Noble și ambasadorii proiectului, Principele Nicolae al României, actorul Marcel Iureș, ultramaratonistul Tibi Ușeriu, campionul de tenis Horia Tecău și parapantistul Toma Coconea, împreună cu reprezentanții sponsorilor și partenerilor proiectului, printre care Consiliul Județean Mureș și primăriile de pe ruta traseului.

"Via Transilvanica", unul dintre cele mai mari proiecte pentru drumeţii din România, este un traseu de 1.000 de kilometri care va pune în valoare şi reţeaua de trasee Colinele Transilvaniei, înfiinţată de mai mulţi ani în zona satelor săseşti din preajma municipiului Sighişoara.

Implementarea acestui proiect va duce la valorificarea potențialului turistic și cultural al Transilvaniei dar va atrage implicit și dezvoltarea economică a comunităților pe care “Via Transilvanica” le va străbate.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud