15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale

15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale

„Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții. Este îndemnul celui mai marcant reprezentant al valorilor culturale române, poetul Mihai Eminescu, pentru a ne reaminti și a ne inspira din puterea creativă, tăria și romantismul său. Românii văd în Eminescu, de aproape un secol și jumătate, un poet reprezentativ pentru spiritualitatea și forța lor de creație. (...) Este justificat în acest caz să legăm Ziua Culturii Naționale de numele poetului, în care vorbitorii de limba română de pretutindeni văd o expresie a spiritualității lor" extras din expunerea de motive a proiectului Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, potrivit căreia începând cu anul 2011, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naționale.

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual, cu scopul de a promova cultura și arta.

Și în acest an, la data de 15 ianuarie 2020, începând cu ora 10.00, Municipiul Sighișoara prin Biblioteca Municipală „Zaharia Boiu”,  organizează manifestări cultural-educative care se vor desfășura după următorul program:

  • Universalitatea operei lui Mihai Eminescu -Expoziție de carte-secția adulți,

  • Audiție de basme - Făt-Frumos din Lacrimă – secția copii

Locație: Biblioteca Municipală ,,Zaharia Boiu”

 

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud