Ziua Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial

Ziua Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial

 
În data de 8 septembrie se sărbătoreşte Ziua Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial. Alegerea acestei date are legătură cu crearea în 8 septembrie 1993 la Fez, în Maroc, a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu.
Scopul organizaţiei este de a conserva centrele istorice din toată lumea, prin revitalizarea urbană şi alegerea soluţiilor potrivite de a le pune în valoare. Una dintre misiunile OVPM este de a sensibiliza populaţia cu privire la valorile patrimoniului şi la  protecţia acestuia.
OVPM încurajează oraşele membre să profite de această zi pentru a aminti cetăţenilor lor de valoarea unică a monumentelor pe care au şansa de a le moşteni, precum şi de datoria care le revine în ceea ce priveşte conservarea şi păstrarea acestora pentru generaţiile viitoare.
Sighişoara este membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu din anul 2000, după ce, cu un an înainte, Centrul Istoric Sighişoara a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO. 
Municipiul Sighişoara şi Muzeul de Istorie vor marca în acest an Ziua Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial prin organizarea unei expoziţii cu tematica „Sighişoara şi UNESCO”.
De asemenea, în data de 8 septembrie 2012, între orele 13,00 şi 15,00, vizitatorii vor avea acces gratuit la cele trei obiective ale Muzeului de Istorie: Turnul cu Ceas, Colecţia de arme medievale şi Camera de Tortură.
                                                                                                           
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud