Sighişoara sărbătoreşte din nou Ora Pământului

Sighişoara la Ora Pământului

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
La îndemnul WWF - (World Wide Fund for Nature) - organizaţia care a iniţiat mişcarea Earth Hour, în anul 2007, 5200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina de Earth Hour în 2011, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.
Invităm pe această cale pe toţi sighişorenii cărora nu le este indiferent mediul înconjurător să se implice în campanie şi să se înscrie pe www.ora-pamantului.ro, Butonul Implică-te.
 Pe 31 martie 2012, între orele 20,30 – 21,30, oameni, firme şi comunităţi din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, transmiţând astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili faţă de mediul înconjurător şi de a ne implica în construirea unui viitor sustenabil.
În colaborare cu WWF România, Municipiul Sighişoara derulează prin intermediul mass-media în perioada 1-31 martie a.c o campanie de informare şi conştientizare asupra importanţei protejării mediului: publicarea de articole în presă şi postarea acestora pe site-ul www.sighisoara.org.ro şi site - urile partenere; realizarea, respectiv distribuirea de fluturaşi cu mesaje privind importanţa protecţia mediului înconjurător; realizarea şi distribuirea de afişe ale campaniei. Organizatorii mizează ca această campanie să aibă impact atât în unităţile de învăţământ şi în rândul cetăţenilor.
Pentru marcarea zilei de 31 martie, Ora Pământului, la Sighişoara vor avea loc următoarele activităţi la care invităm sighişorenii să participe într-un număr cât mai mare:
 
ora 11,00 – Muzeul de Istorie
- Vernisajul expoziţiei de pictură “Sighişoara verde” cu lucrări realizate de elevii sighişoreni
      - Concurs de eseuri şi afişe cu tematică ecologică 
    
 ora 12,00 – Piaţa Cetăţii
- Minirecital Fanfara „Sighişoara”
- Apel către sighişoreni: Primarul municipiului şi Garda Cetăţii
- Festivitatea de premiere concursuri
 
între orele 20.30-21.30 – Întreruperea iluminatului public în Cetatea medievală şi la clădirile deţinute de persoanelor fizice şi juridice înscrise în campanie.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud