Centrul de formare şi integrare profesională Curcubeu

“Centrul de formare şi integrare profesională Curcubeu”

Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret a obţinut finanţare pentru proiectul “Centrul de formare şi integrare profesională Curcubeu”, în cadrul programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”, fapt pentru care alături de alţi parteneri a propus Primăriei municipiului Sighişoara participarea în acest proiect ca şi partener.
Obiectivul general constă în promovarea păcii sociale în societate prin integrarea profesională a tinerilor dezavantajaţi social din perspectiva originii etnice, a situaţiei economice sau a nivelului redus de educaţie şcolară.
Rolul Municipiului Sighişoara în acest proiect este de a participa cu două  persoane în consiliul de monitorizare şi evaluare, de a oferi consultanţă echipei de implementare a proiectului, de a face parte din consiliul de selectie pentru stabilirea criteriilor transparente privind modalitatea de recrutare a tinerilor, de a oferi baza de date cu privire la tinerii romi şi neromi aflaţi în situaţii dezavantajate, de a ofer sprijin în selectarea şi recrutarea tinerilor care aparţin grupurilor dezavantajate şi de a participa la cele 4 şedinţe ale consiliului de evaluare şi monitorizare.
Valoarea totală a proiectului este de de 1.849.500 lei, iar Municipiul Sighişoara nu a contribuit financiar. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 24 de luni.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud