Vizită în orașul înfrățit Kiskunfelegyhaza, Ungaria

Vizită în orașul înfrățit Kiskunfelegyhaza, Ungaria

La sfârșitul lunii mai a.c., o delegație a Municipiului Sighișoara formată din consilierii locali Gall Erno, Buzogany Erzsebet și viceprimarul Toth Tivadar, a efectuat o vizită în orașul înfrățit Kiskunfelegyhaza din Ungaria.

În perioada 25-27 mai 2018, la Kiskunfelegyhaza s-a desfășurat evenimentul ”Zilele Kiskunfelegyhaza” dedicat reconstrucției orașului care, în urmă cu 275 de ani, a fost ridicat de Maria Teresa la rang de oraș agricol.

Evenimentul a fost unul bogat în manifestări cultural-artistice și sportive, Sighișoara fiind reprezentată la Turneul internațional de lupte libere de sportivii Clubului Sportiv Spartacus.

În ultima zi a evenimentului, în cadrul unei ședințe festive, domnului consilier local Gall Erno i-a fost conferit Titlul de ”Cetățean de Onoare al orașului Kiskunfelegyhaza” , în semn de recunoștință pentru aportul său în stabilirea și dezvoltarea relației dintre Sighișoara și Kiskunfelegyhaza.

Începând cu anul 2000, de când datează relația dintre cele două localități, au avut loc atât vizite oficiale, cât şi schimburi de funcţionari, profesori, elevi şi numeroase participări la manifestări cultural-artistice și sportive.