Vizită de lucru a primarului Ovidiu - Dumitru Mălăncrăvean în Germania, la Neu Isenburg și Dinkelsbuhl

 

Vizită de lucru a primarului Ovidiu - Dumitru Mălăncrăvean în Germania, la Neu Isenburg și Dinkelsbuhl

 

În perioada 23-27 aprilie a.c., primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a efectuat o vizită de lucru în Germania, în orașul partener Neu Isenburg și în cel înfrățit cu Sighișoara, Dinkelsbuhl.

În cadrul întâlnirii cu primarul orașului partener Neu Isenburg, Herbert Hunkel au fost discutate aspecte legate de posibilitățile de întărire a relației de parteneriat care datează din anul 1970 și despre realizarea în comun a unor proiecte, în special în domeniul social și cel al educației.

În perioada 25-27 aprilie a.c., primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean s-a aflat în orașul înfrățit Dinkesbuhl unde a participat la ședința Consiliului Local și la prezentarea Raportului de activitate al Hostelului din Dinkesbuhl.

În cadrul întâlnirilor avute cu primarul Christoph Hammer, s-a discutat despre promovare turistică, oportunități de dezvoltare durabilă a celor două orașe, găsirea unor soluții eficiente de conservare, restaurare și de punere în valoare a patrimoniului, precum și despre faptul că Primăria Dinkelsbuhl dorește ca orașul să fie inclus pe lista UNESCO, după modelul Sighișoarei.

Primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a mai participat la Adunarea Generală a Asociației Parteneriatului Sighișoara – Dinkelsbuhl, iar reprezentanții acesteia și-au exprimat dorința de a finanța cursuri gratuite de limba germană în Sighișoara. De asemnea, s-a mai discutat despre realizarea unor investiții în Sighișoara, de către investitori privați din Dinkelsbuhl.