Zoom artistic pe Cetatea Sighişoara

Zoom artistic pe Cetatea Sighişoara

Sala de expoziţii din cadrul Centrului Cultural “Casa cu Cerb” din Sighişoara găzduieşte  în aceste zile expoziţia de pictură a artistei Alina Vodă având  tema Zoom pe Cetate. Vernisajul va avea loc vineri 17 iunie 2011 ora 18,00, prezentarea lucrărilor fiind făcută de binecunoscutul artist plastic sighişorean Zsolt Agoston.
Alina Vodă este originară din Sighişoara de unde a plecat pentru studii acum 45 de ani. Din spusele sale reiese că, “ar fi dorit sa urmeze artele plastice, dar a urmat curentul vremii si a devenit inginer”. Uneori  însa visele se împlinesc astfel încât Alina Vodă a studiat pictura la Şcoala de artă din Bucureşti şi s-a consacrat unor lucrări de artă care să o definească. Artista a participat la numeroase expoziţii colective de pictură iar în  anul 2010 a avut expoziţia personală Eco - Scottish Terrier-Pixeli la Centrul Cultural MAI din Bucureşti.
Expoziţia de la Sighişoara coincide cu sărbătorirea a 45 de ani de la absolvirea de către artistă  a Liceului “Joseph Haltrich” şi este o avanpremieră pentru expoziţia personală inspirată de oraşul natal, care va avea loc în luna octombrie 2011,  la Palatul Parlamentului din Bucureşti, Sala ”Constantin Brâncuşi”.
Mottoul după care  se ghidează în munca sa artistică aparţine lui Umberto Eco, care scria în Istoria frumuseţii: „Este frumos ceea ce, daca ar fi al nostru ne-ar aduce desfătare, dar care tot frumos rămâne chiar şi dacă aparţine altcuiva.”

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud