Calendarul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative organizate de Municipiul Sighișoara în anul 2018

Calendarul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative organizate de Municipiul Sighișoara în anul 2018

În ședința ordinară  a Consiliului Local din data de 29 martie 2018, a fost supus spre aprobare Calendarul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative pe care Municipiul Sighișoara le va organiza în anul 2018.

Astfel, pe lângă manifestările tradiționale – Zilele Sighișoarei, Sighișoara Medievală, Festivalul Fanfarelor, în acest an agenda culturală se îmbogățește cu două evenimente și anume, în luna iunie, vom organiza o Caravană a Filmului Românesc și Sighișoara Folk.

De asemenea, în acest an vom organiza și câteva manifestări pentru aniversarea Centenarului României și a Primului Război Mondial, dintre care amintesc Simpozionul ”100 de ani de la unirea Basarabiei cu România”, Expoziția temporară dedicată Marii Uniri, ”100 de ani de la intrarea Armatei Române în Sighișoara” și Ziua Națională a României.

Pentru unele manifestări cultural-artistice organizate pentru aniversarea Centenarului României și a Primului Război Mondial, cât și pentru realizarea unor monumente de for public în municipiul Sighișoara, în cursul săptămânii trecute am transmis cereri de finanțare la Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 

                   Primar,

Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean