Invitație la spectacolul organizat în cadrul turneului dedicat maestrului Sergiu Cioiu

Invitație la spectacolul organizat în cadrul turneului dedicat maestrului Sergiu Cioiu

 

În data de 9 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, la Sala de Spectacole Mihai Eminescu, va avea loc spectacolul organizat în cadrul turneului dedicat maestrului Sergiu Cioiu.

Acest turneu, de mare anvergură, organizat de Astra Dell Arte, cu sprijinul Uniunii Ziariştilor Pofesionişti din România şi al Fundaţiilor Elan si Action Art, în Transilvania, va cuprinde timp de 120 de minute, muzică, poezii şi poveşti ale lui Sergiu Cioiu şi ale invitaţilor săi, Adrian Ivaniţchi, Mihai Teacă şi Silvana Tcacenco, cu participarea extraordinară a pianistului Lyuben Gordievski, clipe în care ne vom bucura de minunea că… suntem!

MIHAI TEACĂ este un artist complex și cunoscut, atât ca interpret vocal de muzică uşoară și populară, cât și ca instrumentist la pian, clarinet și fluier. Este laureatul a numeroase concursuri naționale și internaționale, obtinând peste 40 de premii, din care cel mai important este Vedeta populară (2018). “Artistul are o nobleţe care vine din vocaţia lui de artist adevărat” spune poetul Mircea Dinescu despre tânărul interpret.

ADRIAN IVANIȚCHI, solist vocal rock, folk, chitarist, compozitor, este una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii româneşti contemporane.

A fost component al unor cunoscute trupe musicale: Sfinx, Coral, Tarabostes, Bastion. A susținut numeroase recitaluri de folk, pe scenele din România. A luat marele premiu al revistei FLacăra. A fost invitat în numeroase emisiuni de radio și televiziune, la Festivalul Internațional Garoafa Roșie de la Soci (1977), la Festivalului Național de Muzică Folk, “Om Bun”, la Festivalul de Artă Medievală și la Festivalului Proetnica din Sighișoara.

SILVANA ANDRADA TCACENCO, poetă, recitatoare, interpretă de muzică ușoară, a publicat 4 volume de poezii și a scris în peste 17 antologii și reviste literare, obținând premii literare în țară și în străinătate.

Este câștigătoarea premiului criticii internaționale în cadrul Concursului European de Poezie “Clemente Rebora“ Italia, Biassono 2017.

A înregistrat pe youtube peste 15 melodii de muzică ușoară din repertoriul național și internațional care se bucură de aprecierea a peste 12.000 de ascultători și a susținut recitaluri pe diferite scene românești în cadrul edițiilor Caravanei Culturii și a nenumărate lansări de carte.

Este inițiatoarea, din 2014, a Festivalului de muzică ușoară pentru copii și Tineret „ Vocea Cetăţii Sighişoara“.

“Omul este asemenea unui cerc sau a unui pătrat ce ar trebui sa fie unic. Unică este și poeta Silvana Andrada Tcacenco”, o descrie pe Andrada, atât de frumos, poetul român, George Tei.

LYUBEN GORDIEVSKI, muzician virtuos, cântă la mai multe instrumente, pian, acordeon şi baian. A compus muzică şi a acompaniat numeroşi artişti şi trupe între care: Proconsul, Nicu Alifantis, Alina Manole, Angela Similea şi Sergiu Cioiu. A compus şi muzică de film, “Boxed in”, France, 2013, IMDB.”

Seara va fi muzicală şi poetică, tandră şi ironică, în care poezia și cântecul vor compune prin simbioză, un soi de vrajă, o încălcare a unor tărâmuri la care nu oricine are acces, prin cântecele atent selecţionate în concert, ce te vor purta aproape pâna la Cer. Pentru că da, pot face asta şi veţi rămâne cu bucuria de a fi participat la… o seară incredibilă!

Repertoriul este alcătuit din cântece şi poezii de dragoste, compuse de Sergiu Cioiu pe versurile unor mari poeţi: Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Miron Radu Paraschivescu, Alexandru Mandy, George Ranetti, Ștefan Radof, George Topârceanu cât şi cu melodii din repertoriul invitaţilor, din muzica folk, populară şi pop.

"La 79 de ani, Sergiu Cioiu, ca la prima tinerețe, gata de un nou turneu: Sighișoarsa, Târgu-Mureș, Târnăveni, Mediaș.

Sergiu Cioiu - artist, cântăreț și compozitor român, interpret a diferite cântece, aparținând a multiple stiluri muzicale, așa cum sunt jazz, swing, folk și chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal și unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche și/sau lăutărească. Sergiu Cioiu este unul dintre foarte puținii interpreți români care au adus un farmec muzical aparte scenei interpretative românești amintind, printre alții, și de șansonetiștii francezi Edith Piaf și Yves Montand.

În România, Sergiu Cioiu s-a făcut cunoscut în anii timpurii 1960 ca un interpret unic al compozițiilor unor autori totali, așa cum au fost Alexandru Mandy, sau ale unor cântece scrise pe versurile glumeț-ironice ale unor poeți precum cele compuse pe versurile lui Marin Sorescu.

De-a lungul anilor 1960 și timpurii 1970, Sergiu Cioiu a interpretat, înregistrat și itinerat în diferite concerte, spectacole sau recitaluri atât în România cât și în străinătate cântecele scrise și compuse de Alexandru Mandy. Printre acestea se numără și Tripticul Brâncuși, compus din cântece având nume omonime sculpturilor monumentale ale lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, "Coloana Infinitului", "Masa tăcerii", "Poarta sărutului", respectiv ulterior "Măiastra".

Alte cântece dintre cele compuse de Alexandru Mandy și interpretate de Sergiu Cioiu sunt "Glasul tău", "Cântecul vântului" și "Locul meu de pe pământ", care au obținut premii în interpretarea artistului la diferite ediții ale Festivalului de Creație și Interpretare de la Mamaia.

Sergiu Cioiu a fost, de asemenea, protagonistul unui film muzical care se referea la Ansamblul Monumental al lui Brâncuși, Tripticul, realizat de Paul Urmuzescu. Pelicula, realizată de redacția muzicală a Radio Televiziunii Române (RTV) la Târgu Jiu, a fost filmată în întregime în parcul care adăpostește cele trei lucrări ale sculptorului Constantin Brâncuși." (Wikipedia)

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud