ACTIVITATEA SERVICIULUI PUBLIC POLIȚIA LOCALĂ SIGHIȘOARA Trim. III 2019

ACTIVITATEA SERVICIULUI PUBLIC

POLIȚIA LOCALĂ SIGHIȘOARA

Trim. III 2019

 

Poliția Locală a desfășurat multiple activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale, conform competențelor ce-i revin prin Legea nr. 155/2010R – Legea poliției locale, intervenindu-se cu măsuri specifice în situația în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care suntem abilitați să constatăm și să aplicăm sancțiuni.

În aceată perioadă au fost înregistrate și soluționate un număr de 273 sesizări telefonice ale cetățenilor(principalele fapte reclamate s-au referit la tulburare ordinii și liniștei publice, circulația autovehiculelor pe drumurile publice, opriri, staționări și parcări neregulamentare, protecția mediului, disciplina în construcții și afișaj stradal), acestea au fost înregistrate de către ofițerul de serviciu, care execută serviciu de permanență pe 3 schimburi.

Au mai fost înregistrate și soluționate un număr de 57 sesizări scrise care se referă la tulburarea ordinii și liniștei publice, clădiri deteriorate, ocuparea domeniului public fără a avea acest drept, aruncarea gunoaielor în alte locuri decât cele special amenajate.

În colaborare cu celelalte forțe ale sistemului de ordine publică, s-au asigurat  măsuri de respectare a normelor de convietuire socială, restricționarea accesului auto pe timpul manifestărilor cultural artistice, sportive, religiose care s-au desfășurat pe raza de competență(Fertivalul medieval, Festivalul Proetnica, Festivalul Fanfarelor, Maraton, Turul ciclism etc)

Deasemenea s-a executat zilnic serviciu de monitorizare la casieria Primăriei Municipiului Sighioșoara din P-ța. H. Oberth, transportul de valori de la casierie la trezorerie, monitorizarea zilnică la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri pe perioada de desfășurare a acestora, a unităților de învățământ de pe raza Municipiului Sighișoara, care ne-au fost repartizate.

 

Pentru asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățeni, în perioada menționată au fost executate un număr de 24 acțiuni specifice, vizând următoarele:

 • Combaterea și prevenirea cerșetoriei pe raza Municipiului Sighișoara;

 • Circulația vehiculelor cu tracțiune animală(căruțe);

 • Respectarea semnificației indicatoarelor rutiere de către conducătorii auto(oprirea interzisă, staționarea interzisă, acces interzis, oprirea pe locuri rezervate persoanelor cu handicap sau în stațiile mijloacelor de transport persoane);

 • Activitățile comerciale desfășurate în Piața Agroalimentară.

   

  În  Trim. III  2019,  au fost aplicate un număr de 685 sancțiuni contravenționale scrise, în valoare de 141.262,5 lei și 661 puncte de penalizare.

   

              Faptele sancționate se referă în special la:

 • Oprirea, staționarea , parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate pentru acest scop – 499 sancțiuni scrise în valoare totală de 72.650 lei și 661 puncte de penalizare;

 • Cerșetorie, colectarea de deșeuri de la containerele asociațiilor de proprietari, căruțe, lasarea în libertate a animalelor fără a fi supravegheate - 53 sancțiuni scrise în valoare totală de 32.512,5 lei;

 • Tulburarea ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, neprezentare la sediul Poliției Locale conform invitațiilor primite - 101 sancțiuni scrise în valoare totală de 20,400 lei;

 • Activități comerciale 16 sancțiuni în valoare de 15.000;

 • S-au aplicat un număr de 26 sancțiuni contravenționale în valoare 65.500 lei, pentru nerespectarea legislației privind disciplina în construcții și afișaj stradal;

 • Alte contravenții.

   

              S-au efectuat un număr de 27 de misiuni de patrulare și monitorizare a teritoriului Municipiului Sighișoara, misiuni care care au avut ca obiective, respectarea legislației în vigoare privind protecția mediului; respectarea obligațiilor ce îi revin operatorului de salubritate; depozitarea și abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public și privat al Municipiului Sighișoara.

              În urma acestor misiuni s-au constatat un număr de 39 fapte contravenționale și au fost identificați 41 de cetățeni care au încălcat legislația de protecția mediului și s-a întocmit un număr de 12 procese verbale de contravenție în valoare de 9.000 lei, ceilalți contravenienți au fost sancționați cu avertismente verbale.

   

   

             

                                                   Șef Serviciu Public Poliția Locală Sighișoara,

                                                                          Ioan Alb

   

 

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud