Încep lucrările pentru reabilitarea liniei de cale ferată, subsecțiunea Sighișoara - Cața.

Încep lucrările pentru reabilitarea liniei de cale ferată,  subsecțiunea Sighișoara - Cața.

Primăria Sighișoara a cerut păstrarea a două căi de acces în cartierul Târnava II

 

 

Astăzi, 11.05.2020 la sediul Secției L2 Sighișoara a avut loc predarea amplasamentului către Asocierea Rail Works care va executa lucrările de „Reabilitare a liniei de CF Brașov- Simeria, componentă a coridorului Rin-Dunăre, pentru circulația cu viteza maximă de 160 km/h secțiunea Brașov-Sighișoara, subsecțiunea 3 Cața-Sighișoara”.

Pentru UAT Sighișoara, primarul municipiului, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a semnat predarea amplasamentului, făcând un amendament pentru menținerea a două căi de acces în cartierul Târnava II, respectiv păstrarea trecerii la nivel cu calea ferată situată la intersecția str. Mihai Viteazu cu str. Trandafirilor și a pasajului subteran de acces în cartier.  Aceste propuneri au fost transmise și Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor și Companiei Naționale CNCFR.

“Am solicitat beneficiarului să facă demersurile necesare așa cum au fost stipulate și în întâlnirile anterioare, pentru modificarea proiectului, în sensul menținerii trecerii la nivel cu calea ferată situată la intersecția str. Mihai Viteazu cu str. Trandafirilor și a lărgirii  pasajului subteran de acces în cartier, în vederea asigurării accesului autoutilitarelor de intervenție,  urmând a se desființa doar trecerea la nivel cu calea ferată din zona Kaufland. Neluarea în considerare a solicitărilor noastre ar avea consecințe nefaste pentru comunitatea sighișoreană, generând izolarea unui cartier cu aprox. 6000 de locuitori de restul orașului, precum și perturbarea gravă a activității agenților economici care își desfășoară activitatea în Cartierul Târnava II „  primar Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.

Modernizarea infrastructurii feroviare subsecțiunea 3 Cața-Sighișoara va contribui la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighișoara - Brașov, prin:

-creșterea vitezei de circulație la 160 km/h;

-reducerea duratei de călătorie;

-creșterea gradului de siguranță feroviară;

-facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă;

-introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului;

-îmbunătăţirea gradului de confort oferit călătorilor în staţiile de cale ferată.

             

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud