Anunţuri

Anunţuri

Impozite și taxe locale aferente anului 2018

Municipiul Sighișoara informează contribuabilii persoane fizice și juridice, că încasarea impozitelor și taxelor locale aferente anului 2018, stabilite prin Hotărârea Consilului Local Sighișoara nr. 201/28.12.2017, se face atât la Casieria din incinta Municipiului Sighișoara, cât și la Casieria din str. Hermann Oberth nr. 7, după următorul program:

Citește tot articolul »

COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor abordări subiective privind așa-numitul ”Dosar al demisiei” care este pe rolul instanțelor de judecată, în spiritul stabilirii clare a stării de fapt a acestui demers în justiție, precum și în vederea informării corecte a cetățenilor, facem următoarele precizări:

Citește tot articolul »

Ziua Națională a României

La aniversarea a 99 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean invită sighișorenii să participe la manifestările organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României – 1 Decembrie care se vor desfășura după următorul program:

Citește tot articolul »

ANUNȚ privind termenul de depunere a cererilor pentru cumpărare lemne de foc

Prin prezenta aducem la cunoștința persoanelor interesate că termenul de depunere a cererilor pentru cumpărare lemne de foc este data de 1 august a fiecărui an, conform prevederilor Legii 46/2008 - Codul Silvic, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii de Guvern nr. 715/2017 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

Citește tot articolul »
,,

TELVERDE SOLVIT - 0800 672507

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și a companiilor românești care își desfășoară activitatea în statele membre ale Uniunii Europene și care se confruntă cu probleme în exercitarea drepturilor legitime, cauzate de faptul că o autoritate publică nu se conformează legislației europene, a fost instituită linia telefonică TELVERDE SOLVIT - 0800 672507.

Citește tot articolul »

Comunicat de presă

Miercuri, 15 noiembrie 2017, primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean a avut, la sediul Municipiului Sighișoara, o întâlnire cu reprezentați ai CNCF ,,CFR” S.A. – dl. Chiper Marius, director dezvoltare

Citește tot articolul »
,

Comunicat de presă

dl. Luca Macedon Irimes, director pregătire derulare investiții și dl. Coapsi Georgian, șef UPM Brașov și cu reprezentanți ai Comunei Albești și ai societăților comerciale Sefar și Monosouisse din Sighișoara, semnatari ai memoriului transmis, la începutul lunii octombrie a.c., de Municipiul Sighișoara către Guvernul României, Ministerului Transporturilor și CNCF ,,CFR” S.A. pe tema proiectului Reabilitarea liniei ferate Braşov – Simeria, componentă a coridorului IV Paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronson Brașov – Sighișoara.

Citește tot articolul »
,

Comunicat de presă

În cadrul acestei întâlniri au fost discutate aspecte referitoare la trecerile la nivel de cale ferată din zona Cartierului Târnava II , iar după efectuarea unei vizite în teren, s-a stabilit că, trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în cartierul Târnava II - str. Mihai Viteazu, intersecție cu str. Trandafirilor – se menține

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că, datorită condiţiilor meteo nefavorabile, s-a prelungit perioada de închidere a circulației rutiere în zona pasajului subteran al căii ferate de pe str. Trandafirilor (Bărăgan) până în data de 15.11.2017, pentru finalizarea lucrărilor de “înlocuire conducte și branșamente gaze naturale pe străzile Gheorghe Lazăr, Viilor, zona Plopilor, SRMP1-SRMP2, localitatea Sighișoara, județul Mureș”.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetăţenii că, în perioada 14.11.2017 – 14.12.2017, pe strada Anton Pann se vor executa lucrări de reabilitare a reţelei de apă potabilă. Apelăm la înțelegerea cetăţenilor şi a participanților la trafic, pentru neplăcerile inerente în astfel de situaţii.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează că, în perioada 10 - 14.11.2017, pasajul subteran al căii ferate de pe str. Trandafirilor (Bărăgan) va fi închis pentru finalizarea lucrărilor de “înlocuire conducte și branșamente gaze naturale pe străzile Gheorghe Lazăr, Viilor, zona Plopilor, SRMP1-SRMP2, localitatea Sighișoara, județul Mureș”.

Citește tot articolul »

La multi ani!

Cu prilejul prăznuirii Sfinților Mihail și Gavril, doresc să adresez celor care își aniversează ziua onomastică sincere felicitări, urări de sănătate și împliniri. La mulți ani!

Citește tot articolul »

S-a efectuat plata serviciilor prestate de Asociația pentru Drepturile Animalelor Sighișoara în anul 2017

În baza acordului de parteneriat nr. 19.384/19.09.2012 încheiat cu Asociația pentru Drepturile Animalelor Sighișoara, ajuns la termen în cursul lunii septembrie a.c., Municipiul Sighișoara și-a îndeplinit în cursul acestei săptămâni, obligațiile de plată pe anul 2017, urmând ca, pentru asigurarea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, să fie demarată procedura de achiziție publică a serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân.

Citește tot articolul »

SIGHIȘOARA CITY APP

De ce o aplicație pentru smartphone? Pentru că Sighișoara are foarte mulți vizitatori, iar pentru a rămâne în competiție și în pas cu timpul, a fost nevoie de această aplicație pentru a putea prezenta oaspeților frumusețea Sighișoarei și pentru a le face șederea mai plăcută.

Citește tot articolul »